París

La Conferència de Donants de París compromet 7.600 milions de dòlars per a la reconstrucció del Líban

La Conferència de Donants per a la reconstrucció del Líban ha acordat avui, a París, donar més de 7.600 milions de dòlars a aquesta causa. En aquesta tercera conferència que s'ha celebrat a la capital francesa hi han participat representants d'una quaratena de països i una desena d'institucions. Entre els assistents, el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, i la secretària d'estat nord-americana, Condoleezza Rice.

Actualitzat

França i els Estats Units han estat els grans amfitrions d'aquesta conferència. Una quarentena de països s'han compromès a donar ajudes econòmiques per a la reconstrucció del Líban, un país parcialment devastat després de més de trenta dies de bombardejos israelians el passat estiu que van suposar destrosses per valor d'uns cinc mil milions de dòlars. De moment, la conferència ja ha aconseguit superar aquesta xifra en donacions i arribar als 7.600 milions de dòlars. El donant principal ha estat l'Aràbia Saudita, però també hi ha hagut importants compromisos econòmics per part dels Estats Units, la Comissió Europea i França.

Però al costat de l'aportació econòmica també hi ha el suport polític al primer ministre prooccidental del Líban, Fouad Siniora, en un moment delicat en què el seu executiu està paralitzat per l'oposició de Hezbollah.

Aquesta és la tercera conferència de suport econòmic al Líban que es fa a la capital francesa. La seva celebració ha estat una aposta personal del president Jacques Chirac al final del seu segon mandat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut