La condemna a la violència i la petició de dimissió de Rajoy centra moltes valoracions polítiques

La jornada de votació a Catalunya ha encès el Twitter dels representants polítics en tenir-se coneixement de les primeres càrregues policials.

Actualitzat

La jornada de votació a Catalunya ha encès el Twitter dels representants polítics en tenir-se coneixement de les primeres càrregues policials. Des de l'esquerra, els comuns han mostrat la seva indignació per les imatges de les actuacions dels agents i també de la confiscació d'urnes. Alguns dirigents d'esquerra han identificat de seguida qui n'era, al seu parer, el culpable.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha qualificat Rajoy de "covard" i ha manifestat que Barcelona és "ciutat de pau".

 

 

El líder de Podem, Pablo Iglesias, tampoc no s'ha mossegat la llengua davant les imatges que veia. Ha tornat a reclamar un referèndum pactat i ha retret al Partit Popular la seva actuació.

 

La portaveu del partit lila al Congrés, Irene Montero, ha dit que "respondre a cops de porra" a "milers de persones que volen exercir un dret" és "subvertir la democràcia".

 

 

El fins fa poc número dos de Podem, Íñigo Errejón, també s'ha mostrat molt dur amb Rajoy i ha assegurat que l'actuació policial d'aquest diumenge "llastarà la relació amb Catalunya durant dècades".

 

Les actuacions policials, amb bales de goma, han propiciat aquesta advertència de David Fernàndez. Una reflexió que han compartit diversos dirigents de la CUP.

 

El líder d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, ha reprovat el Partit Popular per tenir una doble vara de mesurar policial quan es tracta d'un referèndum o de combatre la corrupció.

Des del compte oficial de la formació s'ha reclamat, sense embuts, la dimissió del president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Des del PSC ha parlat el primer secretari, Miquel Iceta, que ha lamentat que la falta de diàleg entre Puigdemont i Rajoy hagi desembocat en una jornada "tan trista".

Des de l'espai socialista també hi ha hagut peticions de dimissió de Rajoy. La primera, per boca de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon.

Oficialment, des del partit, s'ha fet ressò de les valoracions el diputat al Parlament Ferran Pedret en un programa de televisió en què ha lamentat que no hi hagi hagut diàleg.
ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut