El president de la comunitat Annur de Ripoll, Ali Yassine
El president de la comunitat Annur de Ripoll, Ali Yassine, ACN

La comunitat musulmana de Ripoll: demana més coneixement de l'islam per evitar un altre 17A

El president de la comunitat, Ali Yassine, creu que l'educació de l'islam a les escoles es clau perquè no hi hagi més atemptats terroristes com el del 17A

RedaccióActualitzat

El 17 d'agost farà un any dels atemptats jihadistes de Barcelona i Cambrils, i des de Ripoll, d'on van sortir els joves terroristes, han fet balanç de la feina que s'ha fet en aquests 11 mesos per evitar que una situació com aquesta es pugui repetir.

La comunitat de musulmans de Ripoll, ANNUR, reclamen més formació religiosa per als joves de la seva comunitat perquè tinguin clar què és l'islam i evitar que els captin per fer actes terroristes.

Hi ha d'haver més educació religiosa sobre les bases de l'islam i que no es vinculi amb violència. La comunitat va demanar al Departament d'Ensenyament que a les escoles s'ensenyin totes les religions, també la musulmana.

El president de la comunitat, Ali Yassine, assegura que això és el millor antivirus per evitar que algú pugui captar els joves musulmans amb mentides, que és el que va passar ara fa un any, en els atemptats:

"Els autors dels atemptats eren bons nois, però no sabien ni llegir ni escriure àrab, ni sabien res sobre la religió musulmana, i aquest va ser l'error".

Així mateix, creu que conèixer més coses sobre l'islam acabaria amb la discriminació i els perjudicis contra els musulmans:

"És una de les religions més atacades al món, i si la gent no coneix l'islam, sempre tindrà una imatge dolenta de nosaltres", va apuntar Yassine, que també va subratllar que "l'islam és pau".

La comunitat continua treballant dia a dia per tirar endavant, sobretot després que es va saber que l'imam de la seva mesquita, Abdelbaki Es Satty, havia sigut, suposadament, el cervell dels atacs terroristes i qui havia convençut els nois per executar-los.

Les administracions destaquen que l'objectiu és aconseguir un nou model que vagi més enllà de la integració.

Segons l'alcalde de Ripoll, Jordi Monell, les relacions amb la resta de veïns han sigut molt bones i agraeix el suport que ha rebut l'últim any. Aquests mesos s'ha intentat acostar la religió musulmana a tots els veïns, amb activitats a la mesquita.

A Ripoll recordaran, amb diversos tallers interculturals, els atemptats de Barcelona i Cambrils el 16 d'agost, un dia abans del primer aniversari. La comunitat musulmana de Ripoll, que integren unes 800 persones, preparen accions similars però per a la tardor.

                Notícia relacionada: "El govern espanyol reconeixerà les víctimes del 17A més enllà del termini d'un any".

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
Anar al contingut