Barcelona

La comunitat islàmica treballa perquè l'islam es desvinculi dels actes violents

Ells no volen que s'associï aquesta religió als grups que diuen fer la guerra santa a partir d'una interpretació molt particular de l'Alcorà

RedaccióActualitzat

La constatació que alguns joves musulmans catalans s'han afegit als grups jihadistes a Síria i l'Iraq preocupa la comunitat islàmica. La junta de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya fa temps que treballa perquè l'islam es desvinculi dels actes de violència i perquè no s'associï aquesta religió als grups que diuen fer la guerra santa a partir d'una interpretació molt particular de l'Alcorà.

A la mesquita Mariam de Badalona, s'han destacat per defensar un islam vinculat a la pau, la solidaritat i el respecte a la diversitat.

Mohamed Eddabousi, imam i secretari general de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya, diu que l'islam de l'Estat Islàmic no és l'Islam de veritat, que no és musulmà qui participa en una guerra.

Abdelkrim Latifi Boussalem, portaveu de la mesquita Mariam de Badalona, afegeix que els grups jihadistes no deixen de ser terroristes encara que ells parlin en nom de l'islam. La llàstima, explica, és que hi ha terroristes que parlen en nom d'Al·là i això als creients els frustra i els fa mal.

Afegeix Abdelkrim que, a vegades, es barreja la pobresa amb les creences i es fa un embolic. Aleshores hi ha gent que es dediquen a captar nens que si tinguessin una doctrina correcta, la que es practica a les mesquites, mai haurien arribat a això.

Aquestes oracions i aquesta doctrina se segueix, per exemple, al pavelló municipal de Montigalà. Des de fa cinc anys, unes set-centes persones, principalment de Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià de Besòs, hi fan les seves pregàries, a falta d'una mesquita que pugui encabir-los.

L'imam que dirigeix l'oració és Mohamed Eddabousi. Com en altres ocasions, aprofita per recordar els fonaments pacífics i d'entesa i solidaritat que inspiren l'islam. Com ell predica, l'islam denuncia i condemna els actes violents i promou la pau i la solidaritat. Va contra la ira, l'odi, el rancor i la cobdícia i tot allò que és origen de conflicte.

Amb el treball diari des de la mesquita i amb les famílies esperen poder evitar que cap jove dispari una arma en nom de l'islam.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut