Barcelona

La comunitat educativa torna a sortir al carrer a Barcelona contra les retallades en educació

La comunitat educativa ha tornat a sortir al carrer a Barcelona per mostrar el seu rebuig a les retallades. Milers de professors, sindicats, pares i alumnes han marxat sota el lema "Per la dignitat i la qualitat de l'ensenyament públic".

RedaccióActualitzat
La comunitat educativa insisteix: no a les retallades. Professors, sindicats, pares i alumnes s'han tornat a concentrar a Barcelona per protestar contra les mesures d'austeritat del govern català i espanyol. També han tornat els balls de xifres. Segons els organitzadors, han sortit al carrer unes 50.000 persones. Segons l'Ajuntament de Barcelona, ​​només 5.500. Sigui como sigui, el que sí es pot contrastar és que tots anaven encapçalats per un sol missatge: "Per una educació pública, cap retallada". La manifestació s'ha desenvolupat sense incidents.

Sota el lema "Per la dignitat i la qualitat de l'ensenyament públic" i convocats pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa, els participants han marxat des de plaça Urquinaona fins a la plaça de Sant Jaume. Al capdavant, els secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, a més de presidents d'associacions de mares i pares i de sindicats de docents, com Rosa Cañadell, d'USTEC, entre d'altres. Els dirigents d'Iniciativa per Catalunya, Joan Herrera, i d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, també hi han participat.

Durant la marxa, molts participants han vestit la samarreta de color groc, símbol contra les retallades educatives a Catalunya. El conegut col·lectiu de "iaioflautes", que aquest matí també han protestat davant del Palau de la Generalitat, portaven en aquesta ocasió pancartes "pels drets dels nostres nets". Lemes relatius a les retallades, com "Rigau, divina, treballa d'interina" i trossos de la cançó de l'Estaca, de Lluís Llach, com "segur que tomba, tomba, tomba", s'han pogut sentir abans de la lectura del manifest.

Entre d'altres peticions, els manifestants demanen que les substitucions es cobreixin des del primer dia i que el substitut ho sigui pel 100% de la jornada, que es disminueixi el cost de les matrícules a la universitat i que s'augmentin les beques de menjador i transport.

La manifestació de Barcelona coincideix amb una jornada de protestes a Espanya i a Europa. A Madrid, el col·lectiu dels indignats ha tornat a concentrar-se davant el Congrés espanyol. A Itàlia, milers de persones han sortit al carrer contra el govern tecnòcrata de Mario Monti i la seva política retallades i austeritat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut