Madrid

La Comunitat de Madrid abandona el projecte d'una "escola catalana" per falta de sol·licituds

El flamant anunci de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que els catalans residents a la capital de l'Estat podrien escolaritzar els seus fills en català es quedarà en una anècdota. Només onze famílies han sol·licitat inscriure's al centre, que havia d'entrar en funcionament el curs que ve i per al qual ja hi havia seu, i l'executiu d'Aguirre havia fixat en deu per curs el nombre mínim de matrícules per tirar endavant el projecte.

Actualitzat

La consellera d'Educació de la Comunitat de Madrid, Lucía Figar, ha estat l'encarregada d'anunciar que l'"escola catalana" no serà una realitat el curs vinent. Figar ha explicat que només s'han rebut 11 peticions que pertanyen a cursos diferents, per sota de les deu per curs que demanava el govern madrileny per obrir l'escola.

La conselleria es posarà ara en contacte amb les famílies que han cursat la sol·licitud per oferir-los la possibilitat d'obrir "una secció en algun col·legi públic" perquè els alumnes puguin estudiar l'assignatura de català. Esperanza Aguirre va anunciar el projecte de crear una escola bilingüe català-castellà a Madrid el febrer passat a Lleida, en plena precampanya electoral.

Aguirre tenia pensat, fins i tot, el nom de l'escola: President Tarradellas, "en record al president de la Generalitat que va voler ser el president de tots els ciutadans de Catalunya", una frase que va pronunciar en català. Segons va afirmar la mateixa Aguirre, la seva intenció era "assegurar el bilingüisme" a les famílies catalanes residents a la capital, que "és el que desitgen tots els pares per als seus fills". L'oferta, però, es va rebre amb cert escepticisme a Catalunya.

La idea era que l'escola tingués com a llengua vehicular el català, però que s'hi fessin algunes assignatures en castellà i s'havia trobat fins i tot ubicació: un cèntric institut de Madrid abocat al tancament s'havia de reconvertir en l'escola pública President Tarradellas, amb capacitat per a fins a 650 alumnes d'Educació Infantil i Primària. Però el projecte d'Esperanza Aguirre no veurà finalment la llum.

Anar al contingut