Madrid

La compravenda de pisos a Catalunya cau de nou, un 12%

S'agreuja la caiguda de la venda de pisos. A Catalunya, ha baixat un 12% a l'octubre, comparat amb el mateix mes de l'any passat. Segons les dades que ha donat l'Institut d'Estadística, en el conjunt de l'Estat la davallada ha estat del 17,7% amb només 27.198 operacions, la xifra més baixa de tota la sèrie històrica, iniciada el gener del 2007. Les operacions de compravenda de pisos han aprofundit a l'octubre la seva caiguda en taxa interanual, després que el mes de setembre ja van començar a baixar un 4,1% després de vuit mesos de pujades. Del total d'operacions, una mica més de la meitat, el 50,7% s'han fet amb pisos de segona mà i el 49,3% sobre immobles nous, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Actualitzat
La compravenda d'habitatges a Catalunya s'ha ensorrat de nou un 12%. Segons les dades que ha donat l'Institut d'Estadística, s'han venut 3.300 pisos, la xifra més baixa en un any i mig.

Pel que fa al conjunt de l'Estat, la venda d'habitatges el mes d'octubre va ser de 27.198 immobles, amb una caiguda del 17,7%. La xifra d'operacions va marcar la xifra més baixa des del gener del 2007, quan l'Institut Nacional d'Estadística (INE) va començar a publicar aquesta sèrie. Fins ara, la compravenda d'habitatges només havia baixat de les 30.000 operacions en dues ocasions, la darrera l'abril del 2009, quan es van registrar  29.178 transaccions.

Tot i que la compravenda de pisos va registrar dades positives durant vuit mesos consecutius, el descens d'un 4,1% del mes de setembre i aquesta nova davallada més pronunciada de l'octubre allunyen la llum al final del túnel que semblava albirar el sector immobiliari.

L'estadística precisa que del total d'operacions registrades, el 49,4% van ser sobre habitatge nou (13.400) i el 50,7% van ser sobre usada (13.798).

Respecte del mes anterior, la compravenda d'habitatges es va reduir un 24,6%, mentre que en els deu primers mesos de l'any es va arribar a acumular un augment del 8,9% respecte al mateix període del 2009.
Anar al contingut