Pintura de Banksy triturada
Pintura de Banksy triturada
Londres

La compradora del Banksy autodestruït confirma que es queda l'obra per 1,2 milions

La col·leccionista que va comprar "Girl with ballon" per 1.190.253 euros confirma la compra malgrat que el llenç està triturat

RedaccióActualitzat

La dona que va guanyar la subhasta del quadre de Banksy que es va autodestruir en el mateix moment ha confirmat la compra de l'obra d'art.

El fet que l'obra passés per la trituradora en el moment de la venda no ha fet tirar enrere la compradora, una col·leccionista europea. Ho ha confirmat la casa de subhastes Sotheby's de Londres, on es va fer la transacció ara fa una setmana.

No se saben més dades de la dona que va pagar 1.042.000 lliures (1.190.253 euros) per un Banksy titulat "Girl with ballon", una de les obres icòniques del misteriós grafiter. Només se sap que ha reconfirmat la compra a la casa de subhastes i que ha explicat orgullosa que "a poc a poc vaig adonar-me que acabaria tenint la meva pròpia peça de la història de l'art".

Sotheby's ha confirmat que l'autodestrucció de l'obra "va agafar per sorpresa el món de l'art". Però assegura que, per aquest mateix fet, el quadre "s'ha convertit a l'instant en un peça històrica, perquè és la primera vegada que es crea una obra nova en el transcurs d'una subhasta".

 

L'obra "Girl with ballon" es va pintar fa 15 anys i és una de les més conegudes de Banksy. Per a la subhasta estava en un marc d'estil victorià que amagava un mecanisme que s'activava per destruir-la en el moment de l'adquisició. Ara, un cop passada per la destructora de documents, ha calgut batejar la nova obra producte de la guillotina. El nou nom és "Love is in the bin" (L'amor és a la paperera).

Però "Love is in the bin" no ha acabat a la paperera. La làmina feta miques s'exposarà a la mateixa casa de subhastes el 13 i 14 d'octubre i després ja passarà a mans de la nova propietària que encara no ha explicat què en farà.

Banksy, des de l'anonimat, ha fet seva una inspirada reflexió de Pablo Picasso: "The urge to destroy is also a creative urge" (L'impuls de destruir és també un impuls creatiu)".  

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. "The urge to destroy is also a creative urge" - Picasso

A post shared by Banksy (@banksy) on

 

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut