Barcelona

La companyia La La La Human Steps uneix dansa contemporània i ballet romàntic en una desconstrucció de Txaikovski

Els amants del ballet romàntic i els seguidors de la dansa actual tenen aquests dies, al Mercat de les Flors, un espectacle que pot agradar tant a un sector com a l'altre. La companyia canadenca La La La Human Steps, dirigida pel coreògraf Edouard Lock i de trajectòria sòlida i reconeguda des dels anys vuitanta, ha portat a Barcelona un muntatge que fusiona clàssic i contemporani. Es tracta d'"Amjad", un ballet inspirat en la coreografia i la música d'"El llac dels cignes" i "La bella dorment del bosc", dues obres del compositor rus Txaikovski, passat pel sedàs del segle XXI.

Actualitzat

El director de La La La Human Steps ha definit "Amjad" com "la desconstrucció de dues obres universals que formen part de la consciència col·lectiva i que són fàcilment identificables per a la gent". "Volia mostrar el gust de l'època, respectant part de l'estil, el color i la coreografia d'aleshores", ha manifestat el director. Amb la intenció de no "desnaturalitzar" les obres originals de Txaikovski, ha continuat Lock, "Amjad" compta amb música en directe d'un quartet de cambra (piano, violoncel i dos violistes); d'aquesta manera, repeteix la tradició russa de Txaikovski. I és que les obres portades a l'estranger sempre eren interpretades per aquest tipus de formacions musicals. Les composicions que s'han fet per a aquest muntatge són obra de Gavin Bryars i David Lang.

L'escenografia, sòbria com el vestuari, només està formada per tres pantalles amb projeccions que mostren dibuixos, vestits i decorats propis de la cultura oriental del segle XVIII. En aquest sentit, el director ha manifestat: "Les imatges al·ludeixen a la percepció que durant el Romanticisme es tenia d'Orient, un lloc sensual, sexual i més irracional."

Pel que fa a la coreografia, Lock ha destacat l'evolució de la temàtica original "cap a formes més abstractes, que l'obren a elements i visions més universals i, per tant, més contemporanis". "Amjad" està interpretada per nou ballarins, la majoria dels quals utilitzen les puntes.

En l'espectacle també hi ha un joc de llums i ombres pensat per "obstaculitzar la relació entre els ballarins i el públic", ha dit Lock.

"Amjad" es podrà veure al Mercat de les Flors fins al 17 de novembre. A partir del 21, continuarà la seva gira al Teatre de la Ville de París.

Anar al contingut