Una de les ballarines amb les sabatilles marrons
Una de les ballarines amb les sabatilles marrons
Londres

La importància de les sabatilles de ballet marrons

La companyia Ballet Black aconsegueix que fabriquin sabatilles marrons per als ballarins negres

RedaccióActualitzat

Si el ballet clàssic és harmoniós, també ho ha de ser el vestuari dels ballarins. I, fins fa poc, per als que tenen la pell més fosca era més difícil que per als altres, com a mínim al Regne Unit.

Freed of London, el fabricant de sabatilles de ballet més antic de la Gran Bretanya, amb 90 anys d'antiguitat, ha tret al mercat models de color bronze i marró, que s'afegeixen al tradicional rosa pàl·lid. Ho ha fet al costat de la companyia Ballet Black, formada per dansaires negres i asiàtics.

Tot i que pugui semblar increïble, fins ara aquests ballarins havien de pintar les sabatilles amb maquillatge si volien dur-les del mateix to que el seu color de pell.

 

 

Una de les ballarines, Marie Astrid Mence, explica l'emoció que ha sentit a l'hora de calçar-se les sabatilles:

"Quan vaig rebre aquestes increïbles sabatilles de punta de Freed of London, anomenades Ballet Bronze, em vaig sentir molt afortunada. Les primeres sabatilles de punta eren rosades i no coincidien amb el color de la meva pell. Em fa feliç, fa que vulgui fer millor ballet i ballar millor en general."  

Moltes noies el que feien fins ara era pintar les sabatilles però depenia de la traça de cadascuna que quedés ben dissimulat.

"Trobar el color de la pell en una botiga de ballet és una cosa molt especial. Tens la sensació que ets part de la indústria de la dansa i tens la sensació que no hi ha res impossible. Esclar que hem de lluitar per demostrar que som més talentoses que les altres ballarines, però, al cap i a la fi,  si veus el teu color en algun lloc, això ja et motiva. Ho tens davant dels ulls, no és un somni, és real."

A la xarxa no han faltat les felicitacions per haver superat aquesta barrera del color.

 

 

 

Anar al contingut