Londres

La companyia aèria irlandesa Aer Lingus ha rebutjat l'oferta de Ryanair per quedar-se amb l'empresa

La companyia aèria Aer Lingus, la principal competidora de Ryanair, ha rebutjat l'oferta de compra que li ha llançat aquesta companyia de baix cost. Ryanair ha anunciat aquest mateix dijous la compra del 16% de la irlandesa Aer Lingus. Ryanair també ha llançat una oferta de 2,80 euros per acció sobre la resta de la companyia per intentar, així, comprar la totalitat d'Aer Lingus. El director general de Ryanair ha dit que la seva oferta representa una ocasió única per formar un grup aeri fort. Finalment, el grup irlandès no ha vist amb bons ulls les intencions de Ryanair.

Actualitzat

El president d'Aer Lingus, John Sharman, ha dit que la proposta de Ryanair "no ha estat sol·licitada, és oportunista i devalua enormement els negocis del grup i les seves atractives perspectives de creixement a llarg termini".
La major aerolínia de baix cost d'Europa havia fet una oferta de 1.480 milions d'euros per la compra d'Aer Lingus i ha confirmat que ja ha aconseguit el 16% de la seva principal rival. El preu inicial va ser de 2,20 euros per acció, però ha arribat a cotitzar a 2,80, cosa que ha atret un substancial nombre d'inversors del Regne Unit, Irlanda i els Estats Units.

L'operació hauria suposat que per primera vegada una aerolínia de baix cost europea tindria vols transatlàntics. Ryanair, però, ja ha explicat que totes dues seguirien operant per separat. En la línia de la filosofia empresarial de Ryanair, els seus directius asseguren que, en cas de completar l'operació, es reduirien un 10% les tarifes d'Aer Lingus en rutes de curta distància durant els pròxims quatre anys. A més, es compromet a mantenir la marca i els trajectes més lucratius.

"Aquesta oferta representa una oportunitat única per formar un grup aeri fort a Irlanda i també per als consumidors europeus. Ampliarem i millorarem les operacions d'Aer Lingus", assegura en un comunicat el conseller delegat de Ryanair, Michael O'Leary.

Aer Lingus va ser creada l'abril del 1936 per l'executiu irlandès, que des de llavors en té el 85,1% dels títols, mentre que la resta es reparteix entre els treballadors. En l'actualitat, l'aerolínia disposa d'una flota de 35 avions amb els quals opera 11 rutes al regne Unit, 57 a Europa, nou als Estats Units, i una als Emirats Àrabs Units.

Anar al contingut