Madrid

La companyia aèria Air Comet tanca i deixa al carrer 640 treballadors

Air Comet ha confirmat que aquest dimarts presentarà un concurs de creditors i un ERO per a tota la plantilla: 640 treballadors. És la mesura que ha pres l'aerolínia del president de la patronal CEOE, Gerardo Díaz Ferran, per afrontar el deute que té derivat del lloguer dels seus avions i de no pagar la plantilla. Air Comet deu un crèdit de més de 17 milions d'euros al banc alemany Nord Bank, que ha presentat una demanda judicial. Arran d'això, un jutge britànic ha prohibit la venda de bitllets d'Air Comet i n'ha immobilitzat els avions.

Actualitzat
La setmana passada, Gerardo Díaz Ferran i Gonzalo Pascual, propietaris d'Air Comet, es van comprometre a pagar les nòmines corresponents a sis mesos que devien als treballadors. A més, Caja Madrid, davant del deute que arrossega la companyia, va obrir-li un expedient i estava estudiant la possibilitat d'embargar part dels béns de Díaz Ferran. Malgrat això, el president de la CEOE va rebre el suport unànime dels òrgans de govern de la patronal després de presentar la dimissió.

Fonts sindicals han dit que la direcció de l'aerolínia els ha explicat que Air Comet té un deute pels seus avions, que s'eleva a 17,2 milions d'euros, amb el banc alemany Nord Bank, raó per la qual aquesta entitat va presentar una demanda davant el jutge de la Cort Suprema de Londres, que ha pres la decisió de prohibir la venda de bitllets i ha immobilitzat els avions de la companyia.

Per aquesta raó, Air Comet té previst presentar un ERO, que afectarà els 640 treballadors de la plantilla, i iniciarà els tràmits per presentar un concurs voluntari de creditors per afrontar el deute derivat de l'embargament de la seva flota, que ascendeix a uns 14 milions d'euros.

De fet, davant la impossibilitat d'operar i de fer front al carburant, la venda dels bitllets d'Air Comet es va paralitzar dissabte. Els dos comitès de vaga, integrats per representants del col·lectiu d'estructura i vol (pilots, manteniment i oficines) i del servei de terra han sol·licitat reunir-se amb la direcció de l'aerolínia, per demanar-los un cop més prou garanties per al cobrament de les nòmines endarrerides, fins a sis mesos en alguns casos.

Els propietaris de l'aerolínia, Gerardo Díaz Ferrán i Gonzalo Pascual, es van comprometre a abonar tots els salaris endarrerits abans de finalitzar l'any en dos terminis, els dies 21 i 30 d'aquest mes.


Anar al contingut