Londres

La Commonwealth amenaça d'expulsar el Pakistan si no aixeca l'estat d'excepció en deu dies

Els ministres d'Afers Estrangers de la Commonwealth, la Mancomunitat Britànica de Nacions, han amenaçat d'expulsar el Pakistan si aquest país no aixeca l'estat d'emergència abans del pròxim 22 de novembre. La decisió s'ha pres a Londres en una reunió extraordinària celebrada per donar una resposta a la resolució del president pakistanès, Pervez Musharraf, de declarar el passat dia 3 l'estat d'excepció i suspendre les garanties constitucionals.

Actualitzat

La Commonwealth considera que el Pakistan ha "violat" els valors d'aquesta mancomunitat i ha amenaçar Musharraf d'"adoptar mesures" si no "restaura els valors democràtics" i abandona el comandament de l'exèrcit en un termini de deu dies. Els representants de 53 països que integren la Commonwealth també han instat el líder pakistanès a retornar la "independència" al poder judicial.

A més, la Commonwealth ha advertit el Pakistan que se'l suspendrà si Musharraf no "posa en llibertat tots els presos polítics" i no "aixeca les restriccions imposades als mitjans de comunicació". El president pakistanès ha promès eleccions pel proper mes de gener, però no ha indicat quan aixecarà l'estat d'excepció.

La setmana passada, el ministre britànic d'Afers Exteriors, David Miliband, va avisar que el Pakistan podria ser suspès de la Commonwealth si no celebrava eleccions "justes i lliures". Justament quan Musharraf va arribar al poder, el 1999, el Pakistan va ser suspès de la Commonwealth durant cinc anys.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut