Madrid

La comissió pel magatzem nuclear descarta sis poblacions i deixa en set els rivals d'Ascó

Sis rivals menys per a Ascó. La comissió interministerial que ha de decidir la ubicació del polèmic magatzem estatal de residus nuclears ha exclòs cinc dels municipis que optaven a acollir-lo perquè no s'ajustaven als requisits de la convocatòria. Un altre dels municipis ha decidit retirar la candidatura. Ara queden vuit pobles on es podrà col·locar aquesta nova instal·lació. Són Ascó, a la Ribera d'Ebre; Albalá, a Càceres; Melgar de Arriba i Santervás de Campos, a Valladolid; Torrubia, a Sòria; Yebra, a Guadalajara; Villar de Cañas, a Conca, i Zarra, a la Vall de Cofrents, al País Valencià.

Actualitzat
Entre les que han quedat fora de la cursa hi ha dues poblacions de Palència, una de Segòvia, una de Badajoz i un municipi de Ciudad Real.

Feta una primera selecció, els municipis descartats tindran deu dies per presentar al·legacions. Després d'aquest període, la comissió interministerial prepararà una proposta concreta i serà el Consell de Ministres qui haurà de decidir on s'ubica el cementiri nuclear.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut