Imatge d'arxiu d'una consumidora revisant una factura d'electricitat.
Imatge d'arxiu d'una consumidora revisant una factura d'electricitat.
Madrid

La Comissió Nacional de la Competència obre un expedient a les companyies elèctriques

La Comissió Nacional de la Competència ha obert un expedient sancionador a Endesa, Iberdrola, HC Energía, Unión Fenosa i E.ON. La comissió sospita que podrien haver privat a terceres companyies de les dades necessàries perquè els consumidors puguin canviar lliurement de comercialitzadora. Amb aquestes pràctiques, les elèctriques estarien interferint en el procés de liberalització del sector, que hauria de comportar una rebaixa dels preus per als clients.

Actualitzat
La CNC ha advertit que aquestes pràctiques "anticompetitives" s'haurien produït en un moment "crític" del procés de liberalització de tarifes.

La Direcció d'Investigació de la CNC també ha proposat que s'adoptin mesures cautelars per obligar les empreses expedientades a restablir l'accés telemàtic a la base de dades de les distribuïdores i garantir a les comercialitzadores la gestió del traspàs de clients.

Les pràctiques investigades es produeixen dos mesos després que la CNC sancionés aquestes mateixes companyies per pràctiques similars, encaminades a obstaculitzar l'accés de les comercialitzadores al mercat de subministrament d'electricitat.

A partir de l'1 de juliol, els clients amb consums inferiors a 10 quilowatts podran escollir entre una de les cinc comercialitzadores expedientades o una comercialitzadora del mercat lliure.

La Cambra de Comerç demana una moratòria per l'aplicació del nou sistema

La Cambra de Comerç de Barcelona ha demanat al govern central l'aplicació d'una moratòria de tres mesos en l'aplicació d'aquest nou sistema. Assegura que les pimes en seran les grans perjudicades perquè, la majoria, en tenir contractada una potència superior als 10 quilowatts, es veuran obligades a escollir una companyia en el mercat lliure per evitar un increment en el rebut de la llum.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut