Competència multa amb 350.000 euros el consell de col·legis de dentistes
Professionals odontòlegs treballant
Madrid

La Comissió Nacional de la Competència multa amb 350.000 euros els col·legis d'odontòlegs

La Comissió Nacional de la Competència (CNC) considera que el Consell General de Col·legis Oficials d'Odontòlegs i Metges Estomatòlegs d'Espanya ha infringit la normativa en intentar limitar la lliure elecció dels professionals.

RedaccióActualitzat
La Comissió Nacional de la Competència (CNC) ha multat amb 350.000 euros el Consell General de Col·legis Oficials d'Odontòlegs i Metges Estomatòlegs d'Espanya per considerar que aquest organisme ha infringit la normativa en intentar limitar la lliure elecció dels professionals i aconsellar fixar honoraris orientatius.

Tot sorgeix arran de la denúncia de diversos organismes col·legials representatius dels protètics dentals sobre algunes pràctiques efectuades pel Consell. Concretament, l'organització col·legial va aprovar i aplicar un codi deontològic que recomanava als dentistes no deixar als pacients escollir lliurement un professional sanitari protètic dental. Amb aquesta pràctica s'aconseguia elevar el marge de benefici que els dentistes obtenen per la implantació de pròtesis. La CNC li ha imposat una multa de 200.000 euros per aquesta infracció, a la qual s'afegeix una altra sanció de 150.000 euros per haver aconsellat sous orientatius.




Anar al contingut