Brussel·les

La Comissió Europea vol posar en marxa un telèfon únic per denunciar la desaparició de menors

La Comissió Europea vol més coordinació entre tots els estats en la recerca d'infants desapareguts. En aquest sentit, Brussel·les ha proposat que, abans de l'estiu, hi hagi un telèfon únic per a tota la Unió per denunciar la desaparició d'una criatura. El ressò mediàtic d'alguns segrestos a Bèlgica ha fet que aquest petit país sigui pioner a Europa en la recerca de nens desapareguts. Des de les organitzacions que col·laboren en aquest tipus de casos, com Child Focus, destaquen que les primeres hores des de la desaparició són crucials i que convé facilitar els tràmits perquè pares i familiars denunciïn els fets. El futur telèfon únic seria el 116-000.

Actualitzat
A Bèlgica, com a la resta de països europeus, desapareixen cada any desenes de criatures. L'any 2005 van ser un centenar, segons la policia. La majoria es perden o fugen de casa i es retroben poc després. Tot i això, també hi ha segrestos, com les víctimes del famós "cas Dutroux" o, recentment, les nenes Nathalie i Stacy, raptades i mortes a pocs metres de casa seva.

Disparar l'alarma immediatament és essencial per retrobar els menors desapareguts sans i estalvis, segons els experts, perquè en qüestió de quinze minuts ja poden ser en un altre país. Als Estats Units, per exemple, un sistema d'alerta anomenat Amber, en record d'una nena desapareguda i assassinada, que es posa en marxa les primeres hores ha permès que els nens retrobats passessin del 64 al 94 per cent.

A Bèlgica, l'associació Child Focus és pionera a Europa i exposa amb orgull els nens retrobats gràcies a la centralització d'esforços. Ara, la Comissió Europea ha anunciat que abans de l'estiu vol posar en marxa un telèfon únic, per als 27 països de la Unió Europea, per denunciar la desaparició de menors, el 116-000.

El telèfon únic europeu és només una de les iniciatives anunciades per la Comissió Europea per protegir els infants. L'executiu comunitari també vol col·laborar amb bancs i entitats que emeten targetes de crèdit per bloquejar l'accés a pàgines web de pagament amb pornografia infantil.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut