La Comissió Europea no té "res" a dir sobre la detenció de part del govern català

La portaveu de Jean-Claude Juncker ha tornat a dir que la crisi entre els governs de Catalunya i Espanya és "un afer intern" que correspon resoldre a les "autoritats judicials"

Juli RodésActualitzat

La Comissió Europea ha reiterat avui que no té "res en absolut a afegir" sobre el conflicte entre el govern espanyol i el català.

En la roda de premsa habitual de la Comissió que es fa a Brussel·les cada migdia, la portaveu Annika Breidthardt s'ha limitat a tornar a dir que l'empresonament de consellers i la possible ordre de detenció europea contra el president de la Generalitat són "un afer que correspon del tot a les autoritats judicials [espanyoles], la independència de les quals respectem completament."

La majoria de les preguntes que els periodistes han fet avui han estat sobre Catalunya. Així, Breidthardt ha hagut de respondre una quinzena de vegades sobre la detenció d'una part del govern català, sobre la independència del poder judicial espanyol o sobre fins a quin punt es pot emetre una ordre europea de detenció contra el president Puigdemont. I, fins i tot, sobre el descens de l'europeisme a Catalunya arran de la manca de resposta de la Unió Europea al conflicte.

 

La portaveu s'ha cenyit al guió de l'afer intern espanyol i el respecte a la independència judicial i ha intentat diverses vegades -sense èxit- donar per tancat el tema català, afegint, només, que la Comissió Europea "respecta plenament l'ordre constitucional espanyol" i que no pot "interferir" en el conflicte ni fer-hi de mediadora.

La portaveu de Jean-Claude Juncker, d'altra banda, ha evitat respondre sobre per què Brussel·les condemna detencions ocorregudes en altres països, com Veneçuela o Turquia, però no es pronuncia sobre aquestes ocorregudes a Espanya. 

Ahir dijous, un altre portaveu, Johannes Bahrke, ja va deixar clar, en resposta a l'Agència Catalana de Notícies, que l'empresonament dels consellers de Puigdemont "és un afer intern" de l'estat espanyol, i ja es va referir al "respecte" de la Comissió Europea a l'ordre constitucional espanyol.
 

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàArticle 155Referèndum 1-O
Anar al contingut