Brussel·les

La Comissió Europea investiga la legalitat dels ajuts donats per Espanya a la TDT

La Comissió Europea indica en un comunicat que examinarà si eren "necessàries i proporcionades" les compensacions ofertes a les televisions pels costos extres d'emetre en paral·lel mentre es reassignaven els serveis a altres freqüències per alliberar el dividend digital.

RedaccióActualitzat
La CE també ha dit que té dubtes sobre si la iniciativa va afavorir els operadors de televisió terrestre enfront d'"altres tecnologies disponibles" com la transmissió per satèl·lit, cosa que violaria el principi de neutralitat tecnològica.

L'executiu comunitari recorda que l'obertura d'una investigació en profunditat ofereix a les parts implicades la possibilitat de remetre els seus comentaris i donar una major "certesa legal" als beneficiaris de l'ajut i deixa clar que "no prejutja" el resultat que en pugui sortir.

El vicepresident de la Comissió Europea i responsable de Competència, Joaquín Almunia, indica que l'alliberament de radiofreqüències que tradicionalment usaven la ràdio i la televisió per destinar-les a altres usos, com la banda ampla, "crea tremendes oportunitats per a un millor ús de l'espectre, però hem d'assegurar-nos que aquestes oportunitats compleixin les normes".

La Comissió Europea recorda que, per garantir la continuïtat dels serveis durant el canvi de freqüències, les autoritats espanyoles van demanar a les televisions que emetessin simultàniament en analògic i en digital durant un període de transició d'entre 6 i 24 mesos, mentre els ciutadans adaptaven els seus televisors  per rebre el senyal digital.

Aquesta operació va suposar despeses addicionals per als radiodifusors i Espanya va posar en marxa un pla per compensar-los, segons resumeix la Comissió, que alhora confirma que no té prou dades per determinar si la mesura és "necessària i proporcionada".




Anar al contingut