Monedes d'euro (Foto: ACN)
Monedes d'euro (Foto: ACN)
Brussel·les

La Comissió Europea creu que el dèficit d'Espanya continuarà per sobre del 6% el 2011

La Comissió Europea (CE) creu que l'economia espanyola creixerà el 2011 a un ritme inferior al previst pel govern socialista i això farà impossible l'objectiu de situar el dèficit públic per sota del 6% l'any que ve. En l'informe de tardor de l'executiu comunitari, la CE preveu que el dèficit serà del 6,4% i que el creixement del producte interior brut serà del 0,7%. En canvi, les previsions del govern espanyol són d'un creixement de l'1,3%. Espanya preveu tancar el 2010 amb un dèficit del 9,3%. La Comissió ja ha recordat al govern espanyol que haurà d'aprovar més retallades si incompleix el dèficit previst.

Actualitzat
La Comissió Europea subratlla que el govern espanyol "s'ha compromès a aplicar mesures addicionals si s'observen desviacions respecte de l'execució pressupostària esperada". És a dir, que haurà d'impulsar més retallades de despesa en cas que incompleixi els objectius previstos. Segons la CE, Espanya, Irlanda i Grècia seran els tres únics països de l'eurozona que tindran un descens del PIB aquest 2010, d'un 0,2% en el cas de Madrid i Dublín i d'un 4,2% en el cas d'Atenes.

Els pronòstics de la Comissió coincideixen força amb els del Fons Monetari Internacional. L'informe de la Comissió també pronostica que la recuperació econòmica a la Unió Europea s'alentirà els pròxims mesos i durant el 2011, mentre que es començarà a recuperar el 2012.

Concretament, per a la zona euro preveu un creixement de l'1,5% del PIB, i d'un 1,7% al conjunt dels 27. El 2010 es tancarà amb creixements de l'1,7% i l'1,8%, respectivament.

Les previsions apunten que l'economia d'Alemanya avançarà un 2,2% el 2011, davant del 3,7% del 2010. Pel que fa al PIB de França i Itàlia, mantindran el percentatge d'aquest any, de l'1,6 i l'1,1%, respectivament. Al Regne Unit el creixement serà de l'1,8% aquest any i el 2,2% el que ve, segons el document.
Anar al contingut