Barcelona

La comissió del "cas Palau" aprova les conclusions, que acusen CDC de cobrar comissions

La comissió parlamentària que des de fa setmanes investiga si CDC es va finançar de manera irregular a través del Palau de la Música ha aprovat aquest dimarts les conclusions presentades pel tripartit i que donen per fet que CDC va cobrar comissions d'obra pública. La federació nacionalista qualifica aquestes conclusions de "delirants" mentre que el PSC, ERC i ICV-EUiA consideren que ha quedat provat el cobrament de comissions irregulars. Tot plegat ha provocat una nova escenificació de la tensió entre CiU i els partits que integren el govern català, que aquest dilluns ja van anunciar que portarien el cas a la fiscalia.

Actualitzat
La comissió que des de fa setmanes investiga al Parlament si CDC es va finançar de manera irregular, ha aprovat les conclusions presentades pel tripartit i que consideren que hi ha "indicis raonables" que CDC va cobrar comissions il·legals per l'adjudicació d'obra pública.

Mentre el tripartit considera provades les suposades irregularitats, la federació nacionalista considera aquestes conclusions de "delirants". Tot plegat ha escenificat la tensió entre el principal partit de l'oposició i els representants del govern. El portaveu convergent, Jordi Turull, ha acusat el tripartit de tenir una "obsessió malaltissa" contra CiU, mentre que el socialista Jordi Terrades ha defensat les conclusions i ha insistit que hi ha "indicis raonables" que la federació nacionalista va cobrar comissions del 4% per l'adjudicació d'obra pública.

El PSC, ERC i ICV-EUiA ja van anunciar aquest dilluns que les conclusions, que ara aniran al ple d'aquesta mateixa setmana, les faran arribar a la Fiscalia perquè investigui i determini si se'n poden determinar responsabilitats penals pel presumpte cobrament de comissions.

La comissió parlamentària aprova les conclusions tot just l'endemà que l'Oficina Antifrau va presentar el seu informe sobre les compareixences i en què conclou que no es pot afirmar però tampoc descartar que CDC es financés de forma irregular.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut