El membre del corrent crític Avancem Fabian Mohedano, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
El membre del corrent crític Avancem Fabian Mohedano, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

La Comissió de Garanties del PSC suspèn el crític Fabian Mohedano per assistir a un acte d'ERC

La Comissió de Garanties del partit ha notificat al membre del corrent crític Avancem la seva suspensió cautelar dels òrgans de d'elecció el partit, l'executiva i el consell nacional. El 14 de desembre passat, Mohedano va assistir al míting del president d'Esquerra, Oriol Junqueras, sota el lema "Votar és democràcia. Tots per un nou país".

RedaccióActualitzat

La Comissió de Garanties del PSC ha notificat al membre del corrent crític Avancem Fabian Mohedano que suspèn cautelarment la seva participació en els òrgans de d'elecció del partit, l'executiva i el consell nacional per haver assistit a un acte d'ERC. Fonts d'Avancem han confirmat que Mohedano ha estat informat d'aquesta suspensió a través de correu certificat.

El 14 de desembre passat, Mohedano va assistir al míting del president d'Esquerra, Oriol Junqueras, sota el lema "Votar és democràcia. Tots per un nou país", juntament amb l'exconseller socialista Ernest Maragall i l'exdiputat Toni Comín. L'endemà, la direcció del PSC va decidir portar Mohedano a la Comissió de Garanties en considerar que va vulnerar els estatuts del partit, concretament el punt tercer de l'article 4.2, que assenyala que els militants "no potenciaran cap altre partit que no sigui el PSC".

Membre d'Avancem, corrent catalanista crític amb la direcció del PSC al qual pertanyen també Elena i Ventura, Mohedano milita al PSC des de l'any 2009 i és secretari general del Moviment Laic i Progressista. Des de fa dos anys, ocupava el càrrec de secretari de Llibertats Públiques i Drets Civils de la comissió executiva dels socialistes catalans.

Aquest anunci coincideix amb la decisió de la direcció socialista de portar a aquesta comissió els diputats Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura, que van trencar la disciplina de vot la setmana passada al Parlament i que s'han negat a deixar els seus escons.

Anar al contingut