Lleida

La collita de l'oliva als camps lleidatans torna a estar amenaçada per la sequera

La collita de l'oliva torna a estar en perill als camps de Lleida. La temporada havia començat molt bé, però la sequera dels últims mesos ha tirat per terra les bones perspectives. Les oliveres s'estan assecant i els productors veuen venir que tampoc aquest estiu podran superar la crisi que arrosseguen des de fa cinc anys. Els pagesos veuen en els regadius una solució, però de moment només es rega en un 10% de la superfície dedicada a l'olivera de Catalunya.

Actualitzat

Els primers efectes de la falta d'aigua ja es veuen: hi ha flors que a la primavera no van sortir, i algunes olives s'assequen. La d'aquest any havia de ser una bona collita, fins i tot es parlava de rècord. Els oleïcultors confiaven a superar una crisi que arrosseguen des de l'any 2001.

Des de les gelades, aquest sector no ha aixecat el cap. Al fred s'hi han sumat successives sequeres. La de l'any passat, en el conjunt de Catalunya, va suposar la pèrdua de la meitat de la collita d'olives, si bé un nombre important de productors, per exemple els de les Garrigues, la van perdre del tot.

Els pagesos veuen en regadius com el Segrià Sud, en què es treballa a Llardecans, una solució. De moment, però, només es rega en un 10% de la superfície dedicada a l'olivera de Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut