De la reina de Saba al coronavirus
Columna de fum causada per un raid aeri a prop de Sanà (Reuters)
Sanà

La coalició liderada per l'Aràbia Saudita torna a bombardejar Sanà per combatre els rebels houthis

Segons les Nacions Unides, una desena de persones haurien mort en un bombardeig de la coalició en un camp de refugiats

RedaccióActualitzat

La coalició àrab que lidera l'Aràbia Saudita ha tornat a bombardejar en les últimes hores Sanà, la capital del Iemen, per combatre els rebels xiïtes houthis. Un d'aquests bombardejos podria haver causat víctimes mortals sobre un camp de refugiats del nord del país.

Segons les Nacions Unides, l'atac podria haver fet desenes de víctimes mortals. El nombre de morts varia segons la font. Un comunicat del Ministeri de Defensa dels houthis concreta que passen dels quaranta, mentre que treballadors humanitaris citats per l'agència Reuters diuen que són una vintena, tots civils. Segons els cooperants, l'objectiu del raid aeri era una instal·lació militar molt propera al campament.  

El ministre d'Afers Estrangers del Iemen ha culpat directament els aliats iranians dels rebels houthis i ha negat que la coalició liderada per l'Aràbia Saudita tingui res a veure amb el bombardeig.

El camp de refugiats està situat molt a prop del pas fronterer de Harad, entre l'Aràbia Saudita i el Iemen. En el camp hi ha civils que van fugir dels combats entre l'exèrcit i els houtis del 2004 al 2010. Els houthis han iniciat una ofensiva per entrar a la ciutat d'Aden, actual seu del govern legítim.

D'altra banda, el conflicte al Iemen ha estat present a la cimera de la Lliga Àrab que es va tancar aquest diumenge a Egipte. Els dirigents àrabs van destacar que els bombardejos no s'aturaran fins que els rebels no deixin les armes i el president Abd Rabú Mansur Hadi torni a governar el país.

Però la decisió més important de la cimera va ser la de crear una força militar conjunta per defensar-se de l'amenaça terrorista, en un context dominat per la influència d'Estat Islàmic a l'Iraq i a Síria. Es tracta d'una resolució unitària sense precedents en la història de la institució. Un equip d'alts responsables de cada estat es reunirà d'aquí un mes per engegar els preparatius per crear aquesta força.

Anar al contingut