Atenes

La coalició d'esquerres grega Syriza prepara la victòria a les legislatives de diumenge

En un multitudinari míting final de campanya, Alexis Tsipras, acompanyat del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, fa una crida a derrotar la por i fer història a les eleccions de diumenge

RedaccióActualitzat

La campanya electoral a Grècia arriba a la seva recta final. Aquest divendres farà l'últim acte electoral el primer ministre Andonis Samaràs, líder del partit conservador Nova Democràcia.

El favorit a les enquestes, el líder de la coalició d'esquerres grega Syriza, Alexis Tsipras, ha fet una crida a derrotar la por i fer història a les eleccions legislatives de diumenge. A hores d'ara, Syriza podria obtenir, segons les enquestes, entre 144 i 145 escons. Cada vegada més a prop de poder governar amb majoria absoluta.

En un multitudinari míting de final de campanya, Tsipras, que estava acompanyat del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat que diumenge començarà una nova era per a Grècia.

Iglesias i Tsipras han reclamat una nova via per als països del sud d'Europa que passi pel creixement i que deixi enrere l'austeritat econòmica que tant ha castigat els ciutadans grecs.

Tsipras va assegurar que mesures com la compra massiva de deute públic, anunciada ahir pel Banc Central Europeu, confirmen el fracàs de les polítiques d'austeritat impulsades pels governs conservadors. Tsipras està convençut que la seva victòria farà canviar les polítiques socials a nivell europeu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut