La cancellera Angela Merkel, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
La cancellera Angela Merkel, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Berlín

La coalició de Merkel està en el moment més baix de popularitat

La coalició de centredreta de la cancellera alemanya, Angela Merkel, es troba en el seu pitjor moment de popularitat després de tretze mesos de legislatura, segons l'enquesta setmanal d'intenció de vot de l'institut Forsa. Així, si hi hagués eleccions aquest cap de setmana l'executiu liderat per la Unió Cristianodemòcrata (CDU) de Merkel obtindria només el 37% dels escrutinis, el seu pitjor resultat conjunt.

Actualitzat
En concret, la CDU i la seva agermanada Unió Social de Baviera (CSU) obtindrien un 34% dels vots, un 1% menys que la setmana passada. El Partit Liberal (FDP) repeteix per segona vegada amb un 3% el seu pitjor percentatge, per sota a més del mínim del 5% necessari per accedir al Parlament.

Per la seva banda, un eventual bloc entre les tres forces de l'oposició obté en aquesta enquesta d'intenció electoral un pes del 56%. El Partit Socialdemòcrata (SPD) ha pujat un punt percentual, fins al 25%. Els Verds han avançat el mateix, fins al 20%, i l'Esquerra repeteix el resultat de la setmana passada, mantenint-se en l'11%. D'aquesta manera, una hipotètica coalició de socialdemòcrates i ecopacifistes, com la que va governar a Alemanya entre 1999 i 2005, sumaria el 45% dels vots.
Anar al contingut