La presidenta de l'Argentina, Cristina Fernández de Kirchner.
La presidenta de l'Argentina, Cristina Fernández de Kirchner. (Foto: Reuters)
Argentina

La coalició de govern de Fernández de Kirchner guanya les primàries però perd províncies clau i Buenos Aires

Triomf agredolç de la coalició governant a l'Argentina, el Front per a la Victòria, que ha guanyat les eleccions primàries d'aquest diumenge, però ha perdut en províncies clau i a la mateixa capital, Buenos Aires. A la capital el triomf ha estat per a l'opositor, Sergio Massa, del Front Renovador, que s'ha imposat al candidat peronista.

RedaccióActualitzat
Triomf agredolç de la coalició governant a l'Argentina, Front per a la Victòria, que ha guanyat les eleccions primàries d'aquest diumenge, però ha perdut en províncies clau i a la mateixa capital, Buenos Aires, el principal districte electoral del país. A la capital, el triomf ha estat per a l'opositor, Sergio Massa, del Front Renovador, que s'ha imposat al candidat peronista.

La presidenta Cristina Fernández de Kirchner no ha fet cap esment a la victòria del seu adversari i s'ha limitat a destacar el paper de l'oficialisme en les votacions. "Si bé es tracta d'una elecció preliminar, estaríem en condicions de mantenir, i fins i tot augmentar, la representació parlamentària de majoria del Front per a la Victòria", ha dit la presidenta, que ha afegit: "Som la primera força nacional i, a més, som el govern."

Fins a 30 milions d'argentins -entre els quals hi havia per primer cop joves de 16 i 17 anys- podien participar en una jornada que serveix per triar els candidats a les eleccions legislatives de l'octubre i que s'ha convertit en una mena d'assaig de cara a les presidencials que s'han de celebrar el 2015. Davant del fet que molts candidats no tinguin oposició, l'atenció estava posada a saber quin suport té la presidenta Cristina Fernández, que, en principi, no es podria presentar a la reelecció d'aquí a dos anys. I, finalment, la coalició a qui dóna suport ha aconseguit imposar-se, tot i que amb un marge reduït que li permetria conservar la majoria que té al Parlament.
Anar al contingut