Madrid

La CNMV autoritza l'opa d'E.ON sobre Endesa, però l'elèctrica vol tornar a donar joc a Gas Natural

Dia mogut al voltant de la llarga opa sobre Endesa. Aquest dijous la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha autoritzat l'oferta de compra d'E.ON sobre l'elèctrica espanyola. Però Endesa ha reaccionat amb una maniobra "a priori" sorprenent: demanar al Tribunal Suprem que s'aixequi el bloqueig a Gas Natural perquè pugui tornar a prendre cartes. Per tant, si la gasista manté les seves intencions, podran competir les dues ofertes i seran els accionistes els qui decideixin.

Actualitzat
El consell de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha autoritzat l'opa formulada pel grup energètic alemany E.ON sobre el 100% del capital d'Endesa, la més gran elèctrica espanyola, segons ha informat el supervisor borsari. La contraprestació de l'oferta, un cop descomptats els dividends pagats per Endesa, és de 25,405 euros per acció. Això no obstant, el fullet de l'opa recull el compromís d'elevar el preu fins a, almenys, 35 euros per títol.

L'efectivitat de l'opa està condicionada a l'adquisició per E.ON d'un 50,01% del capital social d'Endesa i a la modificació dels articles dels estatuts socials que limiten els drets de vot als accionistes.

Reacció d'Endesa

Després de saber-se la notícia, Endesa ha anunciat que aquest mateix divendres demanarà al Tribunal Suprem i al jutjat mercantil número 3 de Madrid que s'aixequin les mesures cautelars que bloquegen l'opa de Gas natural sobre Endesa.

Si els tribunals accepten la petició d'Endesa es desbloquejarà judicialment l'opa de Gas Natural i, per tant, si la gasista manté les seves intencions, podran competir les dues ofertes i seran els accionistes els que decideixin. Abans, però, les dues companyies que aspiren a quedar-se amb Endesa hauran de fer les seves dues últimes ofertes en un sobre tancat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut