Madrid

La CNMV acusa Conthe de perjudicar l'organisme amb la seva dimissió no consumada

Els ànims de la Comissió Nacional del Mercat de Valors estan escalfats. El consell de l'òrgan supervisor ha denunciat la situació de perjudici que travessa després que el seu president, Manuel Conthe, ha anunciat que dimitia amb l'exigència de comparèixer primer al Congrés. Segons el consell, l'actitud de Conthe deixa l'organisme en un "règim d'interinitat que en compromet greument el funcionament". A més, critiquen que la dimissió s'hagi condicionat a procediments aliens als que regeixen la institució. El comunicat confirma les diferències en el si de la Comissió i que, suposadament, han portat Conthe a dimitir en no rebre suport en la seva intenció de sancionar Enel i Acciona per l'actuació a Endesa.

Actualitzat
Manuel Conthe s'ha posat en contra el consell del supervisor borsari amb la seva decisió de dimissió condicionada a l'exigència de comparèixer davant de la Comissió d'Economia del Congrés per explicar-la abans de presentar-la formalment. Després de la reunió d'avui del consell de la Comissió, els seus membres han fet públic un comunicat criticant l'actitud del seu encara president. Asseguren que cap dels membres del consell ha rebut la carta explicativa de les raons de la dimissió i que ni tan sols els ha donat explicacions.

El consell també subratlla que s'han publicat informacions sobre el contingut de diverses reunions de l'òrgan que són incompletes i inexactes i "no reflecteixen amb fidelitat el sentit de les decisions adoptades ni, amb una mica de serietat –acusen- les raons de les mateixes". Per això afirmen que el consell es planteja difondre les actes de les sessions en qüestió. El reglament del règim interior de la CNMV imposa als membres del consell l'obligació de no difondre les seves deliberacions i votacions.

La tensió ha pujat fins al límit que aquest mateix matí el ministre d'Economia, Pedro Solbes, el principal mentor de Conthe, ha assegurat que ha perdut la confiança en ell i li ha demanat que dimiteixi al més aviat possible. I així mateix ho ha reiterat la vicepresidenta del govern espanyol durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Conthe reacciona

L’encara president de la CNMV s’ha reafirmat en la seva posició i ha anunciat que sol·licitarà el cessament del vicepresident de l’organisme regulador, Carlos Arenillas, quan vagi a la Comissió d’Economia del Congrés. D’aquesta manera Conthe ha reaccionat a les crítiques que li arriben de la CNMV en unes declaracions en què també ha lamentat que el govern li hagi perdut la confiança.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut