Sant Joan de Déu

La Clàudia, la nena de 7 mesos hospitalitzada per presumptes maltractaments del seu pare, ha estat donada d'alta

La petita Clàudia, la nena de 7 mesos ingressada a l'hospital de Sant Joan de Déu per presumptes maltractaments del seu pare, ja ha estat donada d'alta. Amb tot, encara s'ha de confirmar si la petita, que està sota la custòdia de la Direcció General d'Atenció a la Infància, anirà a un centre o bé amb una família acollidora. Mentrestant, el pare està complint presó preventiva per aquest cas i la mare té un règim de visites.

Actualitzat

La nena, que va haver de ser intervinguda quirúrgicament a causa d'un traumatisme cranioencefàlic provocat per presumptes maltractaments, ha evolucionat molt favorablement des que va abandonar la unitat de cures intensives la setmana passada, fins al punt que ja ha estat donada d'alta. 

Abans de la sortida de l'hospital, fonts de la Conselleria d'Acció Social i Ciutadania havien confirmat que quan la Clàudia deixés el centre hospitalari aniria a un centre d'acollida, juntament amb la seva germana gran, de 4 anys. Amb tot, encara s'ha de confirmar si anirà a un centre o bé amb una família acollidora.

Per la seva part, la jutgessa d'Instrucció número 3 de Tarragona va deixar en mans de la Direcció General d'Atenció a la Infància la custòdia de la Clàudia i de la seva germana. Tot i així, la seva mare les pot visitar sota la supervisió de la Generalitat. El règim de visites també seguirà a partir d'ara.

El seu cas va aixecar polèmica sobre si es va aplicar correctament o no el protocol d'actuació per maltractaments a menors, un document que s'havia firmat feia menys d'un any i que ara s'ha hagut de revisar.

Anar al contingut