Alep

La ciutat vella d'Alep ja està en mans de l'exèrcit sirià de Bashar al-Assad

La represa total de la ciutat seria la victòria més gran del règim des de l'esclat, el 2011, de la guerra civil

RedaccióActualitzat

L'exèrcit sirià ha recuperat el control de la ciutat vella d'Alep, segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans. Aquesta ONG, considerada una font fiable, assegura que l'avenç de les forces de Bashar al-Assad ha estat molt ràpid a la part vella d'Alep, on van entrar just aquest dimarts.

El règim controla ja tres quartes parts dels barris orientals d'Alep, que els rebels han dominat durant quatre anys, mentre que els rebels i els kurds encara controlarien algunes zones a l'oest de la ciutat.

La represa total de la ciutat seria la victòria més gran del règim des de l'esclat, el 2011, de la guerra civil, en què han mort més de 300.000 persones.

Des del començament de l'ofensiva governamental, fa tres setmanes, es calcula que almenys 80.000 persones han fugit de l'est d'Alep. Però encara hi ha milers de famílies atrapades en aquests últims reductes de l'oposició a Alep.

Aquesta setmana, els Estats Units i Rússia s'havien de reunir a Ginebra per facilitar-ne l'evacuació, però la trobada s'ha suspès i Washington i Moscou se'n donen mútuament la culpa. Rússia va vetar dilluns una resolució de l'ONU que demanava una treva d'una setmana a Alep.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut