Culiacán

La ciutat mexicana de Culiacán tanca 1.400 escoles per l'augment de casos de grip nova

La grip A continua preocupant els governants mexicans. A la ciutat de Culiacán, al nord del país, s'han tancat per decret 1.400 centres educatius. La Secretaria d'Estat ha anunciat que s'han confirmat 19 casos de grip A i que en una vuitantena d'escoles hi ha cap a cinquanta d'estudiants que presenten problemes respiratoris. De moment s'ha suspès l'activitat lectiva als centres de Primària, Secundària i a la universitat. En total 266.000 alumnes i 14.360 mestres s'han quedat sense classes. Ara s'ha de decidir si es reprèn l'activitat a partir del 18 de setembre, ja que el 17 és festa nacional a Mèxic.

Actualitzat
El govern de Mèxic ha reconegut que hi ha un augment de casos de grip A. Per això es prepara per un rebrot de l'epidèmia i ja ha tancat escoles en diversos estats. El més afectat és el de Sinaloa, on hi ha 1.400 escoles tancades.

El rebrot de la malaltia es localitza sobretot a Culiacán, la capital de Sinaloa, i a la Baixa Califòrnia Sud. A la resta del país n'hi ha casos, però no brots importants. Els tancaments de centres educatius s'han produït a Culiacán; a Hermosillo i Puerto Peñasco, a Sonora; a Chilpancingo, la capital de Guerrero, i a l'estat d'Hidalgo.

El cas més clar és el de Culiacán, on s'ha suspès l'activitat a 1.407 escoles de tots els nivells fins al 18 de setembre vinent. En total, s'han quedat sense classe 266.000 alumnes i 14.360 mestres. A més, l'Institut Tecnològic de Monterrey (TEC) ha anunciat que farà "classes virtuals" als alumnes si un rebrot de la grip fa necessari que se suspengui l'activitat acadèmica.

El Ministeri de Salut assegura que s'estan "reforçant totes les accions de vigilància epidemiològica" i que continuaran amb les mesures de prevenció i tractament immediat dels casos. En l'últim mes, han mort a Mèxic 47 persones per la grip. Fins al 12 d'agost el total de víctimes era de 162.

El país, segons el Ministeri, té 20 milions de vacunes garantides i està negociant comprar-ne 10 milions més que s'utilitzaran per vacunar personal sanitari, nens petits i dones embarassades.

El brot de la grip A va ser detectat a Mèxic l'abril passat i els primers quinze dies el país va viure sota emergència sanitària. Fins ara, al món s'han trobat 254.200 casos i han mort més de 2.840 persones, segons els informes de l'Organització Mundial de la Salut.
Anar al contingut