Grenoble

La ciutat francesa de Grenoble acull un tast de cultura catalana en la 24a edició de l'Adifolk

El més representatiu de la cultura popular catalana s'ha donat a conèixer aquests dies a Grenoble. La ciutat francesa acull la 24a edició de l'Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics, l'Adifolk, que, any rere any, viatja per una ciutat europea. El 2012 l'Aplec viatjarà cap a la capital d'Hongria, Budapest, una edició en què els organitzadors esperen que augmenti el suport institucional.

Actualitzat
Durant tres dies, la ciutat de Grenoble ha acollit amb els braços oberts la cultura popular i tradicional de Catalunya. Gegants, capgrossos, diables i bestiari, castellers, música i danses, encapçalades per la sardana, han omplert el parc Paul Mistral d'aquesta ciutat francesa, escenari de la 24a edició de l'Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics.

Després de veure aquest exercici de promoció i difusió cultural, l'adjunt a l'alcaldia de la ciutat amfitriona d'enguany, Alain Pilaud, destaca el fort component tradicional de la cultura catalana que la converteix, per ell, en "un exemple per seguir".

Per la seva banda, el coordinador de l'aplec, Jordi Pesarodona, remarca que la mostra és un "petit tast de la cultura popular catalana". "Això implica que gairebé durant tot l'any estem treballant amb els diferents col·lectius i grups per perfilar els espectacles que podem veure aquí", detalla Pesarodona.

I és que, any rere any, la cultura popular catalana viatja per una ciutat europea per projectar-se més enllà de les nostre fronteres. Aquest any han estat 22 els grups folklòrics del territori que hi han participat a Grenoble. La propera edició, la del 2012, ja té seu, Budapest, a Hongria.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut