Barcelona

La circulació a les carreteres es normalitza força

Comença l'"operació sortida" del pont de la Puríssima. Es preveu que sortiran uns 510.000 vehicles. Els Mossos d'Esquadra desplegaran un dispositiu especial amb 2.800 agents que al llarg del pont faran més de 1.500 controls a les carreteres catalanes.

Actualitzat
A aquesta hora la circulació és intensa a la C-16, en el tram entre Berga i Cercs en sentit nord. Més endavant els vehicles es tornen a aturar a la boca sud del túnel del Cadí. També hi ha un tram d'aturades a l'AP-7 a Maçanet en sentit sud. I a causa de la neu, calen cadenes a la C-28 al port de la Bonaigua.

L'"operació sortida" pel pont de la Puríssima i la Constitució, que preveu que uns 510.000 vehicles surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona. El matí de dissabte també es preveu conflictiu.

El Servei Català de Trànsit preveu que les vies amb més problemes de trànsit seran les que donen accés a les pistes d'esquí i a Andorra. La C-16, sobretot en el tram de Berga fins al túnel del Cadí; la C-17, de Vic a Ripoll, i el corredor d'Andorra a Organyà, passant per la Seu d'Urgell i amb afectacions a l'N-145, l'N-260 i la C-14.

Els Mossos d'Esquadra desplegaran un dispositiu especial amb 2.800 agents, 20 tècnics de gestió i informació del Centre d'Informació Viària de Catalunya, un avió bimotor de vigilància i informació, un helicòpter, quatre equips mòbils d'informació viària i tres equips de senyalització.

Després de l'alerta de Trànsit d'un augment de la velocitat en els darrers mesos, que repercuteix en un augment dels accidents, els Mossos d'Esquadra preveuen fer 1.588 controls, distribuïts en 539 d'alcoholèmia i drogues, 519 de casc i cinturó, 271 de transport i 259 de velocitat, a banda d'obrir carrils addicionals a les carreteres més conflictives.

Durant el pont de la Constitució de l'any passat, a les vies catalanes van perdre la vida 8 persones en 8 accidents de trànsit.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut