La Cimera del Clima de Marràqueix aprova el calendari per desenvolupar l'Acord de París

La cimera ha generat decepció a l'hora de concretar mesures per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle

RedaccióActualitzat

La Cimera del Clima de Marràqueix ha acabat aquesta matinada amb la voluntat de continuar endavant, i s'hi han aprovat els primers passos per posar en marxa l'Acord de París de l'any passat.

Es tracta d'un document que fixa el calendari a seguir fins al 2018 per desenvolupar tota la reglamentació associada a l'Acord contra el Canvi Climàtic. 

Hi ha hagut tensió per aprovar aquest calendari, perquè alguns estats volien esperar que s'aclarís la incògnita oberta arran de l'elecció de Donald Trump, que en campanya va assegurar que es desentenia dels acords pel canvi climàtic.

Els principals emissors com la Unió Europea i la Xina, fins i tot l'Aràbia Saudita, han promès continuar endavant per donar suport a les energies renovables en detriment dels combustibles fòssils.

Tot i això, la cimera ha generat decepció a l'hora de passar de les declaracions a la concreció de mesures per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle. El principal desacord és el finançament per ajudar els països subdesenvolupats a mitigar els efectes del canvi climàtic. En general, la sensació és que no s'ha avançat tant com es podia. 

La vista està ara posada en la cimera del 2017 a Bonn, on s'espera que s'avanci en el disseny de les regles del joc per reduir els gasos d'efecte hivernacle, unes regles que han d'estar llestes al 2018.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut