París

La Cimera del Clima aprova un esborrany d'acord

L'esborrany passarà ara la supervisió dels ministres dels 200 països participants, abans de ser subscrit l'11 de desembre

RedaccióActualitzat

El plenari de la Cimera del Clima ha aprovat l'esborrany d'un acord universal de lluita contra el canvi climàtic. Ara, els representats dels 200 països participants en la cimera han de revisar-lo perquè pugui aprovar-se definitivament l'11 de desembre.

El document, que es coneixerà com l'"Acord de París", consta de 22 pàgines. S'hi adjunten 21 pàgines més amb diferents decisions preses a la cimera i amb 96 propostes de canvis en el text.

Es tracta d'un document amb moltes opcions obertes però que, segons ha reconegut l'ambaixadora francesa a la Cimera, Laurence Tubiana, no resol els punts més problemàtics de l'acord. Es tracta de la base d'un text "acceptable per a tots" sobre el qual ara hauran de negociar els ministres dels estats participants. L'objectiu és que divendres 11 de desembre, últim dia de la cimera, se li pugui donar llum verda.

L'Acord de París tancarà quatre anys de negociacions que van començar amb l'anterior cimera pel clima que es va fer a Dubai l'any 2011.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut