Segons els serveis secrets dels EUA la CIA, no va avisar els Mossos (Reuters)
Segons els serveis secrets dels EUA, la CIA no va avisar els Mossos (Reuters)

La CIA no tindria constància del suposat avís als Mossos d'un atemptat a la Rambla

Un particular ho ha preguntat als serveis secrets dels EUA i la resposta assegura que no els consta cap nota de l'agència d'espionatge a la policia catalana

RedaccióActualitzat

L'assumpte va obrir portades durant força dies i va engegar una dura i agra controvèrsia política i mediàtica que va quedar pendent de resolució: la CIA hauria avisat els Mossos de la imminència d'un atemptat a la Rambla de Barcelona. Fins aquest dimecres, quan ha arribat la resposta: la suposada nota de la CIA amb l'avís era falsa.

Ha estat un particular de Tarragona que ha explicat que, aprofitant els instruments creats per l'anomenada Llei de Llibertat d'Informació dels EUA, la FOIA, va preguntar-ho als serveis secrets nord-americans. Aquest particular ha penjat la resposta a Twitter:

 

 

El document detalla que "després d'una cerca exhaustiva" no han trobat "cap registre" de la nota:

"Ha sol·licitat informació sobre la comunicació entre l'agència NCTC i l'agència espanyola CITCO, així com la comunicació entre la NCTC i la policia catalana. La sev sol·licitud es va processar sota la FOIA. Després d'una cerca exhaustiva en els nostres registres i bases de dades, no hem pogut localitzar cap registre que respongui a la seva sol·licitud."

Segons aquest document, la petició es va fer el 5 de setembre, i la resposta està datada el 8 de setembre, però no va arribar al peticionari fins aquest dimecres. La signa Sally A. Nicholson, responsable d'informació de l'oficina del Director de la Intel·ligència Nacional dels Estats Units, amb seu a Washington.

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsTerrorisme
Anar al contingut