La CGT denuncia que la Fiscalia demana fins a 11 anys i 5 mesos de presó per als imputats per la protesta del 2013 a la UAB

ACN Barcelona.-La CGT ha denunciat públicament aquest divendres que la Fiscalia ha demanat penes de fins a 11 anys i 5 mesos de presó per als 27 imputats per la protesta que la primavera del 2013 va haver a la UAB, quan es va ocupar el rectorat. Segons ha difós el sindicat, la fiscalia demana aquesta pena per al professor Ermengol Gassiot i fa peticions similars per a 25 estudiants i un treballador del Personal d'Administració i Serveis (PAS). La CGT qualifica de "delirants i aberrants" les 27 imputacions que es mantenen a dia d'avui i critica l'UAB per haver-se personat com a acusació particular en el cas. Alhora, acusa l'Autònoma d'haver "perseguit ideològicament" el moviment contrari a les retallades al sistema universitari i asseguren que darrere el procés judicial hi ha una "revenja ideològica" amb la qual es vol "acoquinar els estudiants, la comunitat universitària i la població en general".

En un comunicat, el sindicat CGT ha recordat que el professor Ermengol Gassiot, delegat sindical a la UAB i membre del Comitè d'Empresa, va donar suport als estudiants que van ocupar el rectorat l'any 2013. Una ocupació, apunten, que va desencadenar en un moviment col·lectiu a la Universitat Autònoma fins el punt que alguns professors s'hi van solidaritzar impartint classes als manifestants des de l'edifici del rectorat.Al mateix temps, la CGT critica la UAB per personar-se en la causa judicial i lamenta que s'hagi denunciat un professor "per la seva pràctica político-sindical". Alhora, acusa l'Autònoma d'haver "perseguit clarament" a aquelles persones que van ser contràries a la candidatura de l'anterior rector, Ferran Sancho. Per tot plegat, el sindicat assegura que s'ha perseguit la lluita sindical "indiscriminadament" i afirma que s'ha produït una "clara vulneració de l'exercici de drets fonamentals". Finalment, el sindicat denuncia "la responsabilitat i instigació" de l'equip de Ferran Sancho en la denúncia, i acusa l'ex vicerectora Sílvia Carrasco d'haver "mentit" i haver-se "revenjat" durant la mateixa causa judicial, on actua com a acusació particular.

Anar al contingut