Puigcerdà

La Cerdanya, el Ripollès i Osona reclamen conjuntament millores en la línia ferroviària Barcelona-Puigcerdà

Els alcaldes i presidents dels consells comarcals de la Cerdanya, el Ripollès i Osona s'han unit per demanar millores en la línia de tren Barcelona-Puigcerdà. S'han reunit a la capital de la Cerdanya i han decidit crear una comissió per reclamar millores de forma conjunta.

Actualitzat
Els representants polítics demanen que el desdoblament de la línia no es faci només de Barcelona a Vic, sinó que arribi fins a Ripoll. També reclamen la construcció del túnel del Figueró i que es faci l'intercanviador de Torelló, que beneficiaria la comarca de la Garrotxa.

A més, han encarregat a la Universitat de Vic un estudi que demostri la importància de la línia per a aquestes comarques i per a Catalunya, segons ha explicat Joan Planella, alcalde de Puigcerdà.

A la reunió hi han assistit els alcaldes de Puigcerdà, Alp, Planoles, Campdevànol, Ribes de Freser, Ripoll, Sant Quirze de Besora, Sant Vicenç de Torelló, Torelló i Manlleu i els presidents dels consells comarcals d'Osona, el Ripollès i la Cerdanya.

Els alcaldes també volen reunir-se amb el conseller Nadal perquè els especifiqui les millores que es volen fer a la línia, i sobretot els expliqui en què consistiran els trens semidirectes que es volen posar en marxa entre Puigcerdà, Ripoll i Barcelona.
Anar al contingut