Ascó

La central nuclear Ascó II torna a funcionar després de la fallada en un generador de vapor

La central nuclear d'Ascó II torna a estar connectada a la xarxa elèctrica després que aquesta matinada una avaria en provoqués una desconnexió automàtica. La parada no programada de la central s'ha produït, segons la subdelegació del govern a Tarragona, "per una errada de la vàlvula d'aïllament d'aigua d'alimentació del generador de vapor B". Aquest succés no ha suposat risc per als treballadors, la població o el medi ambient. Es produeix la casualitat que la central s'havia connectat a la xarxa aquest dimarts passat després d'acabar les feines de manteniment i reparació de la recàrrega.

Actualitzat
Segons el Consell de Seguretat Nuclear, aquest succés no ha suposat risc per als treballadors, la població o el medi ambient i s'ha classificat en el nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES). L'aturada ha tingut lloc a dos quarts i mig d'una de la matinada, quan en baixar el nivell d'actuació del generador s'ha activat el punt d'ajustament i s'ha produït l'aturada automàtica, segons es preveu en el disseny.

Tal com han explicat en un comunicat fonts de la central, la instal·lació s'ha comportat correctament en cada moment i ja a la tarda, una vegada resolta la incidència, s'ha procedit a acoblar-la un altre cop a la xarxa elèctrica. Aquest succés no ha activat el pla d'emergència nuclear de Tarragona (Penta).
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut