Tarragona

La central nuclear Ascó II registra una aturada no programada per una pèrdua de pressió del circuit d'aire

La central nuclear Ascó II s'ha aturat aquesta nit per una avaria al circuit convencional de la planta. Aquest incident no ha representat cap perill mediambiental ni per a la població. Segons ha comunicat l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II, el circuit d'aire comprimit d'instruments a la zona de bombeig d'aigua del riu cap a la instal·lació ha patit una pèrdua de pressió per la desconnexió d'una unió de la canonada del circuit. L'incident no ha tingut més transcendència i la central tornarà a funcionar quan es repari la canonada d'aquest circuit.

Actualitzat
La central nuclear Ascó II ha registrat a les 04.05 una aturada no programada per una pèrdua de pressió del circuit d'aire comprimit d'instruments a la zona de bombeig d'aigua del riu cap a la instal·lació, per la desconnexió d'una unió de la canonada del circuit.

Segons un comunicat emès per l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs, aquesta pèrdua de pressió d'aire "ha afectat la instrumentació de les bombes que refrigeren el secundari de la central, i se n'ha produït l'aturada per senyal fictici de baix nivell a la presa d'aigua del riu".
 
La pèrdua de refrigeració en aturar-se les bombes és similar a la que es produeix quan hi ha una vinguda d'algues al riu que obstrueixen els filtres de les bombes indicades. 

"El circuit d'aire -diu el comunicat- és un sistema convencional i la central d'Ascó II s'ha comportat correctament segons el previst en el disseny." Per això, la central nuclear procedirà de nou a la sincronització a la xarxa després de reparar la canonada del circuit.
Anar al contingut