Ascó

La central d'Ascó II comença el procés per tornar a produir energia

Una de les dues centrals nuclears catalanes aturades la setmana passada per avaries, Ascó II, ja ha començat el procés per tornar a produir energia un cop reparada la fuita d'hidrogen detectada. A Vandellòs II encara no hi ha calendari de posada en servei. La central d'Ascó I l'aturaran dissabte que ve per a una recàrrega de combustible.

Actualitzat

Una juntura en mal estat era la culpable de la fuita d'hidrogen en l'alternador que va obligar la central d'Ascó II a aturar el reactor de manera manual. El portaveu de la planta, Eugeni Vives, ha explicat que l'avaria "s'ha produït a la zona convencional de la central i ha estat relativament fàcil de reparar".

Pel que fa a l'altra central nuclear avariada des de dimarts passat,  Vandellòs II, Vives ha explicat que ja s'ha localitzat la peça afluixada dins del generador de vapor avariat i que se n'analitza la procedència. Tot i això, ja s'ha descartat que la peça hagi afectat l'interior del generador.

Els tècnics han decidit mantenir per dissabte l'aturada programada d'Ascó I, per a la recàrrega de combustible i revisió d'instal·lacions.

Anar al contingut