La CEDAC atorga la creu de Sant Miquel al Banc dels Aliments

La CEDAC atorga la creu de Sant Miquel al Banc dels Aliments

La CEDAC atorga la creu de Sant Miquel al Banc dels Aliments

Un moment de la intervenció en el dinar del president del CEDAC, Jaume Rodríguez. (hortizontal)

Un moment de la intervenció en el dinar del president del CEDAC, Jaume Rodríguez. (hortizontal)

ACN Barcelona.-El Consell d'Empreses Distribuïdores d'Alimentació de Catalunya (CEDAC) ha concedit la Creu de Sant Miquel 2017 al Banc dels Aliments per la seva contribució a la lluita contra la desigualtat social i la pobresa. La Creu de Sant Miquel és el màxim guardó que atorga anualment la patronal des del 2014 a una persona, una entitat o un col·lectiu per la seva tasca en l'àmbit de la distribució alimentària. Eduard Arruga, president del Banc d'Aliments de Barcelona, va recollir el premi en nom del Banc d'Aliments de Catalunya. Va afirmar que es tracta d'un "estímul per continuar treballant per un objectiu comú com és ajudar les persones més necessitades". Per la seva banda, Jaume Rodríguez, el president del CEDAC, va destacar el compromís del sector català de la distribució alimentària amb els col·lectius més vulnerables.

Durant el lliurament, que va tenir lloc aquest dimecres, Antoni de Ribera, secretari general de la CEDAC, va insistir en enfortir els llaços de col·laboració amb el Banc d'Aliments i Joan Aregio, el secretari general del Departament d'Empresa i Coneixement, va tancar l'acte agraint en nom del Govern la feina i el lideratge de les empreses de distribució alimentària a Catalunya. "La vostra contribució a generar riquesa és un factor clau en el conjunt del país per ser cada dia més competitius i solidaris", va cloure Aregio. L'acte també va comptar amb la presència de Montserrat Vilalta, la directora general de Comerç, Eliseu Oriol, el director dels serveis territorials de Barcelona del Departament de Treball, Afers Socials i Família, i els representants del Banc d'Aliments de Girona, Lleida i Tarragona. L'esdeveniment va reunir una trentena de directius d'empreses i representants de les juntes directives de la CEDAC i de l'Associació Espanyola de Distribuïdors, Autoserveis i Supermercats (ASEDAS).Des de l'abril de 2013, la CEDAC té un conveni de col·laboració amb la Generalitat i amb les organitzacions socials més representatives de Catalunya en l'àmbit de la recaptació i distribució d'aliments per impulsar el projecte Supermercats Solidaris que pretén millorar i garantir el nivell de donacions estables d'aliments dirigits a pal·liar situacions d'emergència social. El 2016, el volum de donacions d'aliments de les empreses associades al CEDAC es va apropar a les 1.500 tones.Al conjunt de països de la Unió Europea cada any es malbaraten fins a 89 milions de tones de productes alimentaris i l'Estat Espanyol és el setè que més malbarata, 7,7 milions de tones l'any. Un estudi de la Comissió Europea demostra que el 42% d'aquest malbaratament té lloc a les llars i, d'aquest, un 60% es podria evitar amb un canvi d'hàbits de consum i de la compra i la gestió dels aliments. La resta de pèrdues es reparteixen en un 39% a les pròpies empreses de producció agroalimentària, un 14% al sector de la restauració i només un 5% a la distribució comercial.