Imatge d'arxiu de la borsa de Frankfurt (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu de la borsa de Frankfurt (Foto: Reuters)
Brussel·les

La CE veta la fusió entre les borses de Frankfurt i Nova York per evitar un monopoli en els derivats financers

La Comissió Europea ha vetat la fusió entre les borses de Frankfurt i Nova York en considerar que implantaria "gairebé un monopoli" en el comerç de derivats financers europeus. En aquest sentit, el vicepresident de l'executiu comunitari, Joaquín Almunia, ha manifestat: "Aquests mercats són el cor del sistema financer i és crucial per a l'economia europea que es mantingui la competència".

RedaccióActualitzat
D'aquesta manera, ha quedat bloquejada l'operació que havia de crear la borsa més gran del món per facturació, benefici i capitalització borsària. I és que la CE ha assegurat que la unió entre els operadors de la borsa de Nova York NYSE Euronext i l'alemanya Deutsche Börse posarien en unes mateixes mans més del 90% del comerç global de derivats europeus.

Per obtenir la llum verda europea, NYSE Euronext i Deutsche Börse van oferir la venda d'actius i altres compromisos, que "no eren suficients per resoldre els problemes detectats", segons la comissió.

El passat mes de desembre les autoritats nord-americanes van donar el vistiplau a la fusió, sempre que la borsa alemanya fes algunes cessions.

Es calcula que la nova entitat hauria tingut una quota de mercat del 40% als Estats Units en la negociació de derivats, mentre que a Europa hauria arribat al 95%. Segons l'acord a què van arribar a principis d'any, Deutsche Börse tindria el 60% de l'empresa fruit de la unió, i NYSE Euronext, el 40%.
Anar al contingut