Brussel·les

La CE proposa que els governs paguin 250.000 euros per cada refugiat que no acullin

Si el Parlament Europeu i els 28 hi estan d'acord, aquests diners per persona anirien a parar al país acollidor

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea proposa que els països de la Unió que no vulguin acollir refugiats en crisis com l'actual puguin fer-ho temporalment pagant una quantitat per cada persona que no acceptin. Seran 250.000 euros per refugiat, que anirien a parar al país acollidor. La proposta ha de passar ara pel Parlament Europeu i s'haurà de negociar amb els estats.

El criteri per distribuir els refugiats es basa en la població de cada país, el seu PIB i l'esforç que ja fa per acollir aquestes persones. La proposta de la Comissió Europea reformaria el reglament de Dublín, que regeix el sistema europeu d'asil i que ara carrega la responsabilitat d'atendre les peticions d'asil al país que trepitja per primer cop la persona que entra a la Unió Europea.

A més d'això, la Comissió ha proposat oficialment que se suprimeixin els visats que ara s'exigeixen als ciutadans turcs que viatgen a la UE. Aquesta mesura formaria part de l'acord a què es va arribar amb Turquia a canvi de frenar l'arribada de refugiats a la Unió Europea. El Parlament Europeu i els estats membres ho hauran d'aprovar perquè es pugui aplicar el mes que ve.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut