Brussel·les

La CE preveu que Espanya continuï en recessió tot el 2009 i que Europa en surti abans d'acabar l'any

Segons les previsions econòmiques publicades per la Comissió Europea, l'economia espanyola caurà aquest any un 3,7% i serà una de les últimes que sortirà de la crisi a causa de la lentitud dels desequilibris acumulats durant els últims deu anys. En canvi, Europa sortirà de la recessió econòmica abans d'acabar el 2009.

Actualitzat
L'economia espanyola caurà aquest 2009 un 3,7% i serà de les últimes de la Unió Europea que sortirà de la crisi. Les causes són, bàsicament, dues: la lentitud de l'ajust dels desequilibris acumulats durant els últims deu anys i l'impacte de la crisi financera.

Les previsions econòmiques publicades per la Comissió Europea suposen per a Espanya una revisió a la baixa de mig punt respecte a les anteriors estimacions publicades al maig (3,2%) i són lleugerament pitjors que les que estudia el govern espanyol, que preveu una caiguda del PIB del 3,6% aquest any.

En canvi, la CE ha revisat a l'alça les previsions de creixement per a França, que es contraurà un 2,1% en comptes del 3% estimat al maig, i Alemanya, que es contraurà un 5,1% en lloc del 5,4% previst. França i Alemanya van sortir de la recessió durant el segon trimestre del 2009.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut