El vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Olli Rehn, en una imatge d'arxiu
El vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Olli Rehn
Brussel·les

La CE diu que donarà més temps als països que hagin dut a terme mesures per reduir el dèficit

Rehn ha confirmat que donarà més temps per reduir el dèficit a aquells països que hagin complert l'esforç d'ajust exigit per la UE, com Espanya, i segueixin portant a terme les reformes per augmentar la competitivitat.

RedaccióActualitzat
El vicepresident de la Comissió Europea i responsable d'Assumptes Econòmics, Olli Rehn, ha confirmat que donarà més temps per reduir el dèficit a aquells països que hagin complert l'esforç d'ajust exigit per la UE, com Espanya, i segueixin portant a terme les reformes per augmentar la competitivitat. "Si el creixement es deteriora de manera inesperada, un país pot rebre més temps per corregir el seu dèficit excessiu, sempre que hagi complert l'esforç fiscal estructural acordat i faci les reformes estructurals necessàries per apuntalar el seu creixement i sostenibilitat a mitjà termini", ha dit Rehn en un discurs davant del Comitè Econòmic i Social Europeu.

El vicepresident comunitari ha explicat també: "La situació varia substancialment entre els estats membre i per això apliquem un enfocament diferenciat a la consolidació i tenim en compte els reptes específics de cada país en determinar l'esforç fiscal estructural necessari".

Sigui com sigui, Rehn ha insistit que cal prosseguir pel camí de les reformes i de "la consolidació fiscal compatible amb el creixement". I és que el deute públic ha augmentat des d'un 60% del PIB abans de la crisi al voltant del 90%. A partir d'aquest llindar "es tendeix a tenir un impacte negatiu en el dinamisme econòmic que es tradueix en un baix creixement durant molts anys".

L'executiu comunitari té previst anunciar divendres que ve si relaxa els objectius de dèficit per a Espanya i altres estats membre. La decisió s'adoptarà a partir de les previsions econòmiques d'hivern que Brussel·les publicarà aquest mateix dia, i que inclouran projeccions sobre creixement i dèficit per aquest any i el 2014.
Anar al contingut