Brussel·les

La CE demanarà als estats membres que acullin 120.000 refugiats més

La proposta, similar a la presentada a l'estiu, va ser rebutjada per diversos estats, però compta ara amb el suport de França i sobretot d'Alemanya

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea demanarà als estats membres que acullin 120.000 refugiats més que s'afegeixen als 40.000 ja pactats. Cadascú govern hauria d'assumir la seva quota solidària i obligatòria.  

Aquest estiu, la Comissió va proposar una fòrmula semblant, però els estats, entre ells Espanya, van rebutjar que les quotes fossin obligatòries. Ara, però, compta amb l'impuls polític i el suport d'Hollande i, sobretot, de Merkel, que han impulsat una iniciativa conjunta per organitzar l'acollida i el repartiment just de refugiats. 

La iniciativa s'ha sabut quan Viktor Orbán, el primer ministre hongarès, era a Brussel·les. Orbán ha dit, ras i curt, que l'arribada de refugiats sirians -la majoria musulmans- amenaça la identitat cristiana d'Europa i ha fet resposable Alemanya de la crisi dels refugiats per haver-los garantit el dret d'asil.

Segons l'Organització Internacional per la Migració (IOM) entre 1.500 i 2.000 persones cada dia emprenen la ruta a través de Grècia, Macedònia i Sèrbia cap a Hongria i alerta que hi ha una "possibilirtat real" que el fluxe augmenti fins a les 3.000 persones diàries.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut