Brussel·les

La CE demana a Espanya que apugi l'IVA d'alguns productes i els impostos sobre els carburants

Brussel·les ha recordat al govern espanyol que té més marge per augmentar la pressió fiscal, és a dir, per apujar l'IVA. I ha demanat més control a les comunitats autònomes pel que fa a les desviacions de dèficit.

RedaccióActualitzat
La Comissió Europea demana que Espanya augmenti l'IVA per a alguns productes. Creuen que hi ha marge per anar limitant el nombre de productes o serveis que es beneficien d'un IVA reduït. L'executiu comunitari també recomana a l'Estat que augmenti els impostos mediambientals sobre els carburants.

Aquestes són algunes de les peticions incorporades a l'informe que Brussel·les ha fet, amb la col·laboració del Banc Central Europeu, sobre el compliment del rescat bancari espanyol, però no les úniques. En matèria pressupostària, la CE demana "reforçar" l'aplicació de la llei d'estabilitat quan les comunitats autònomes incompleixin els objectius de dèficit i critica que la posada en marxa d'una oficina pressupostària independent, una exigència de Brussel·les, estigui encara "en fase preparatòria".

L'executiu comunitari també considera que cal anar més enllà en la reforma de les pensions i també en la reforma laboral, ja que "té potencial per enfortir el vincle entre salaris, cicle econòmic i posició de les empreses", i que la llei de mercat únic no es dilueixi durant el tràmit parlamentari.

La conclusió final de l'informe és que Espanya ha complert les condicions per al rescat bancari i que no farà falta posar-hi més diners.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut