Brussel·les

La CE creu que Espanya entrarà en recessió en el segon semestre

La Comissió Europea ha anunciat que preveu que Espanya entrarà en recessió en el segon semestre de l'any. La CE ha pronosticat una caiguda del PIB trimestral del 0,1% entre juliol i setembre, i del 0,3% entre octubre i desembre. Pel conjunt de l'exercici, Brussel·les vaticina un creixement a Espanya del 1,4%, cosa que suposa la reducció de vuit dècimes de creixement respecte al seu càlcul anterior, l'abril passat, i de 1,3 punts menys que la taxa que es va registrar el 2007. En canvi, la CE ha donat dades menys negatives pel conjunt de l'eurozona. Brussel·les ha rebaixat un 1,3% la previsió de creixement, però ha indicat que segurament evitarà la recessió.

Actualitzat
L'economia espanyola podria entrar en recessió a la segona meitat d'aquest any, segons la Comissió Europea. L'organisme comunitari preveu que dels 27, la recessió afectarà primer Alemanya, després el Regne Unit i a finals d'any tocarà a Espanya.

Per la seva banda, la zona euro també patirà una forta desacceleració econòmica fins a créixer l'1,3%. En canvi, no caurà en recessió. El comissari europeu d'Afers Econòmics, Joaquin Almunia, ha explicat que les previsions de 2008 i principis de 2009 són pessimistes, perquè els mercats financers no han donat encara senyals de millora.

Trichet i la inflació

El president del Banc Central Europeu (BCE), Jean-Claude Trichet, ha reiterat que persisteixen els "riscos a l'alça" per a l'estabilitat de preus a mig i llarg termini a causa dels preus del petroli i dels aliments. Amb tot, Trichet ha assegurat que l'autoritat monetària farà tot el necessari per mirar de contenir la inflació.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut